Nieuwe refter en polyvalente zaal voor Bert Carlier - De Cirkel

De leerlingen kunnen vanaf nu lunchen in een gloednieuwe refter. Vanaf april zal de buurt de refter en de polyvalente zaal kunnen gebruiken.

Het Instituut Bert Carlier - De Cirkel heeft een gloednieuwe refter en polyvalente zaal met terras. De nieuwbouw werd vandaag, maandag 22 januari, officieel geopend. De refter biedt plaats aan 128 personen. Vanaf april zal ook de buurt de refter en de polyvalente zaal kunnen gebruiken.

De leerlingen en het personeel van het Bert Carlier Instituut kunnen voortaan lunchen in een nieuwe refter, die plaats biedt aan 128 personen. De leerlingen grootkeuken, die elke middag voor die lunch zorgen, kunnen binnenkort ook gebruikmaken van een nieuwe, op maat gemaakte bedieningstoog van tien meter lang. Die zal perfect aansluiten bij de keukens waar ze les volgen. Later zullen de leerlingen grootkeuken in de nieuwe refter ook groepslunches aanbieden voor externen.

Samen eten verbindt leerlingen. Het is belangrijk dat ze daar een mooie eigen plek voor krijgen. Daarnaast is het een grote troef dat de leerlingen deze keuken kunnen gebruiken voor hun opleiding en tegelijk de maaltijd maken voor de anderen. Die combinatie is een win-win voor de hele school.

Evita Willaert , schepen van Onderwijs

Boven de refter bevindt zich een polyvalente zaal van 120 vierkante meter met terras. Het plafond van de zaal is bekleed met isolerende spuitpleister voor een perfecte akoestiek en er is een verrolbaar barmeubel met geïntegreerde koeling. Ook buurtbewoners zullen vanaf april gebruik kunnen maken van de polyvalente zaal én de refter. Naast het gebouw is er een nieuwe fietsenstalling, met plek voor 30 fietsen.

Trots op deze duurzame realisatie. We ondersteunen hiermee een belangrijke werking van de school op een duurzame manier. Ook aan de buurtbewoners hebben we gedacht. Gedeeld gebruik van onze stadsgebouwen is een belangrijke hefboom voor het samenleven in onze stad.

Hafsa El-Bazioui , schepen van Facilitair Management
De nieuwbouw is zuinig en maximaal geïsoleerd. Er wordt gebruik gemaakt van een luchtgroep met warmtewiel, waarbij warme lucht van het gebouw maximaal gerecupereerd wordt. Zo'n type luchtgroep zorgt ervoor dat warmte van de uitgaande lucht gebruikt wordt om verse lucht mee op te warmen.